18:30 19.06.2018

Українські телеканали в 2018 році збільшили частку передач європейського виробництва на 6 в. п. – до 93%

2 хв читати
Українські телеканали в 2018 році збільшили частку передач європейського виробництва на 6 в. п. – до 93%

Обсяги трансляції передач європейського виробництва (зокрема українських) на українських телеканалах у 2018 році в середньому становили 93%, що на 6 відсоткових пунктів перевищує торішній рівень і на 23% - встановлені законом квоти, повідомляється у звіті, розміщеному на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Частка передач українського виробництва в середньому становила 79% ефіру, що на 4 в. п. більше, ніж фіксувалося минулого року. У свою чергу програми виробництва країн ЄС, США та Канади зросли на 2 в. п. – до 14% ефірного часу, цей сегмент переважно становлять художні, документальні та анімаційні фільми

Також, згідно зі звітом Нацради, спостерігається зменшення кількості телевізійного контенту інших країн, зокрема держави-агресора, - зараз в ефірі загальнонаціональних телеканалів частка такого контенту становить лише 7%, тоді як у 2017 році цей показник становив 13% ефіру.

За рік обсяг європейського продукту, який також охоплює українські передачі, зріс на 6 в. п. до 93% українського загальнонаціонального телебачення, тоді як чинне законодавство України вимагає від ліцензіатів лише 70%.

До топ-10 телеканалів із максимальною часткою трансляції передач українського виробництва увійшли: "Еспресо", "UA:Культура", "М1", "Прямий" (100% ефіру), "СТБ" (99%), "5 канал" (98%), ZIK (97%), "1+1" (93%), Zoom (86%) і телеканал "Україна" (85%).

Найнижчий показник європейського продукту в ефірі телеканалів: К1 (15%), "НТН" (16%), ICTV (20%) і "Піксель" (24%).

"Усі загальнонаціональні телеканали цього року дотримувалися обов'язкової квоти щодо європейського продукту, а також збільшили обсяги передач як національного, так і власного виробництва, які тепер стали домінантними в українському телебаченні", - наведено у в звіті слова голови Нацради Юрія Артеменка.

За даними оприлюдненого звіту, Нацрада проаналізувала 2912 години ефіру 26 телеканалів цифрового телебачення.

Дані щодо показу визначеної законом частки передач європейського відстежувалися протягом тижневого моніторингу в проміжках часу між 7:00 та 23:00, обсяг перевірки мовлення кожного з цих ліцензіатів становив 112 годин.

Згідно з українським законодавством, передачі виробництва ЄС, США та Канади мають становити 70% від загального ефіру, з них передачі українського виробництва - 50%. Передачі інших країн - 30% від загального ефіру.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА