18:39 19.06.2018

Держспецзв'язку підготувала оновлений перелік об'єктів інформаційної критичної інфраструктури, що підлягають захисту

2 хв читати

Державна служба спеціалізованого зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) підготувала проект урядової постанови про об'єкти інформаційної критичної інфраструктури та має намір затвердити його після ухвалення законопроекту про критичну інфраструктуру, повідомив перший заступник голови відомства Олександр Чаузов.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує проект закону про об'єкти критичної інфраструктури та їхній захист. Держспецзв'язку взяла на себе зобов'язання підготувати підзаконний акт з оновленим переліком об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, що підлягають захисту, оскільки чинний перелік застарів. Проект такої урядової постанови є, проте затримка за законом", - сказав він, виступаючи на форумі "Кібербезпека. Захисти свій бізнес" у Києві у вівторок.

О.Чаузов також зазначив, що Держспецзв'язку констатує велику кількість запитів на проведення експертизи захищених інтернет-вузлів, хоча спочатку вимога забезпечити надання доступу до Інтернету через мережі, що мають атестовані захищені вузли інтернет-доступу, була сприйнята обережно.

"Спочатку це було сприйнято в багнети, але згодом, коли провайдери більше розібралися в цих питаннях, у нас збільшилася кількість запитів на проведення експертизи таких захищених інтернет-вузлів. Таким чином, ми розширюємо простір безпеки завдяки взаємодії держави та бізнесу", - пояснив він.

О.Чаузов також наголосив на важливості співпраці в питаннях кібербезпеки держави та бізнесу, зокрема побудови мережі CERT (Computer Emergency Response Team, команда швидкого реагування на комп'ютерні надзвичайні події). На сьогодні створено дві команди CERT - державну і приватну.

"Але їх має бути значно більше - такі команди мають працювати в кожній сфері. До CERT стікається вся інформація, там її аналізують і напрацьовують відповідні рекомендації, як уникати загроз. Але в кожній сфері є свої технологічні особливості. Тому важливо, щоб команда CERT була в кожній галузі своя - спеціалізована, ознайомлена з технічними деталями галузі", - сказав він, зазначивши при цьому, що фінансування створення такої команди лягає на плечі галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА