18:53 19.06.2018

Кернес: Прокуратура та СБУ чинять "безпрецедентний тиск" на міськраду і КП, щоб створити комунальний колапс у Харкові

2 хв читати
Кернес: Прокуратура та СБУ чинять "безпрецедентний тиск" на міськраду і КП, щоб створити комунальний колапс у Харкові

Міський голова Харкова Геннадій Кернес звинувачує обласну прокуратуру та Службу безпеки України в тиску на Харківську міську раду та міські комунальні підприємства.

"Останнім часом Харківська міська рада та всі комунальні підприємства Харкова працюють в умовах безпрецедентного тиску з боку обласної прокуратури та Служби безпеки України. За вигаданими приводами представники силових органів області приходять до мерії, на всі без винятку КП, вилучають необхідну для ефективної роботи міськради та підприємств документацію, викликають керівників на багатогодинні допити", - йдеться в заяві Г.Кернеса, оприлюдненій на офіційному сайті Харківської міськради у вівторок.

Міський голова Харкова стверджує, що схожа ситуація спостерігається на всіх без винятку комунальних підприємствах, що, на його думку, може свідчити про замовний характер переслідування і намір "замовників" довести місто до комунального колапсу.

"Оскільки ця ситуація виникла одночасно в усіх без винятку КП - неважко зробити висновок: хтось, користуючись "телефонним правом", дав наказ обласній прокуратурі та СБУ організувати управлінський хаос на комунальних підприємствах Харкова. Як я розумію, кінцевою метою цих дій повинен стати комунальний колапс у місті - невивезення сміття, відключення води та багато іншого. Але я даю слово всім харків'янам, що цієї мети ні працівники прокуратури, ні слідчі СБУ не досягнуть", - йдеться в заяві мера.

Г.Кернес стверджує, що чиновники міськради та комунальні підприємства працюють виключно у рамках закону. Він також висловлює упевненість, що кримінальні провадження стосовно них розваляться на стадії досудового слідства або в суді.

"Переживемо і цю хвилю замовного пошуку "смажених" фактів про роботу харківських КП. Я в цьому впевнений. Шкода тільки, що час, який директори КП могли використати на те, щоб працювати для Харкова, вони повинні витрачати на малоприємне спілкування з зангажованими слідчими обласної прокуратури та СБУ. Їхні пошуки "брудної білизни" не завадять нам готувати місто до опалювального сезону і проводити всі ті роботи, які, як ви і самі бачите, у величезних обсягах ведуться зараз на вулицях і у дворах Харкова", - йдеться в заяві.

У свою чергу в прес-службі прокуратури Харківської області та в прес-центрі управління СБУ в Харківській області заяву Г.Кернеса не коментують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА