19:12 19.06.2018

Москалькова в Україні планує першим відвідати росіянина Седикова

2 хв читати
Москалькова в Україні планує першим відвідати росіянина Седикова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова хоче відвідати в Україні насамперед затриманого на Донбасі Олексія Седикова, журналіста Кирила Вишинського, активістку "Волонтеров Победы" Олену Одновол, а також російських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова.

"Тетяна Миколаївна спочатку хоче відвідати Олексія Седикова, у нього великі проблеми зі здоров'ям, йдеться про необхідність швидкої та непростої операції на колінному суглобі, інакше він може втратити ногу", - сказав "Інтерфаксу" прес-секретар Т.Москалькової Олексій Зловедов.

"Потім Тетяна Миколаївна хоче відвідати Кирила Вишинського, Олену Одновол, Максима Одинцова та Олександра Баранова", - додав він.

Стосовно цих громадян Т.Москалькова та уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова домовляються про терміни та логістику відвідувань. "Як тільки буде відомо про конкретні домовленості, ми повідомимо", - сказав прес-секретар уповноваженого.

О.Зловедов зазначив, що в списку російського уповноваженого п'ять прізвищ, оскільки в Росії вже відбувся один візит до українського ув'язненого - Т.Москалькова відвідала спільно з консулом України в Єкатеринбурзі Дмитра Штибликова, який відбуває покарання в омській колонії.

Про відвідування інших громадян зі списків ув'язнених двох країн уповноважені домовлятимуться пізніше, повідомив він.

Раніше у вівторок Л.Денісова повідомила, що підготувала листа Т.Москальковій із проханням посприяти їй у відвідуванні українців, що перебувають під вартою в РФ, Володимира Балуха, Олега Сенцова, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка.

Зі свого боку Т.Москалькова за підсумками зустрічі з Л.Денісовою оприлюднила заяву, в якій зазначалося, що омбудсмени затвердили дорожню карту відвідування ув'язнених у двох країнах.

Російський уповноважений повідомила, що обмінялася з Л.Денісовою списками 34 громадян, яких омбудсмени хочуть відвідати в місцях позбавлення волі, й обговорила графік взаємних візитів.

"Ми звертаємося з листами про взаємне відвідування чотирьох ув'язнених за вибором кожної сторони", - додала Т.Москалькова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА