19:41 19.06.2018

Мінінфраструктури пропонує тимчасово дозволити відеозйомку приватного житла українських чиновників

2 хв читати
Мінінфраструктури пропонує тимчасово дозволити відеозйомку приватного житла українських чиновників

Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час громадського обговорення проекту "Правил надання дозволів на виконання польотів повітряних суден у повітряному просторі України", що відбулося в Міністерстві інфраструктури України у вівторок, запропонував запровадити тимчасовий регламент, який би дозволяв і підтримував зйомки приватного житла чиновників.

"Окремим пунктом я попросив запровадити тимчасовий регламент, що зйомки приватного житла чиновників дозволяються, підтримуються і всіляко заохочуються. У нас були окремі спекуляції щодо цього питання, і я хотів би ще раз запевнити, що ці два документи, які сьогодні обговорюються (тимчасовий порядок використання авіапростору та авіаційні правила - ІФ), жодним чином не стосуються цієї ситуації", - наголосив міністр.

Він також попросив усіх зацікавлених осіб, що були на громадських обговореннях авіаційних правил, надати письмові пропозиції щодо їх удосконалення, а за наявності явно дискримінаційних вимог - аргументувати, чому вони є такими.

Пропозиції, за словами В.Омеляна, необхідно внести до кінця червня, оскільки на початку липня планується провести ще одне засідання щодо їх погодження та опрацювання.

"Я хотів би попросити вас викласти вашу професійну думку щодо комерційного використання безпілотників у тих сферах, де ви вбачаєте їх практичне використання на сьогодні і в майбутньому. Тут, я вважаю, не повинно бути жодних обмежень у принципі, а якщо вони і матимуть місце, то мають бути мінімальними та максимально аргументованими", - уточнив міністр інфраструктури.

Він також висловив прохання до відомств-учасників узгоджувального процесу з отримання дозволів на виконання польотів повітряних суден у повітряному просторі України спільно з ІТ-фахівцями міністерства опрацювати такий алгоритм, щоб система подання узгоджувальних заявок була "миттєвою, прозорою і без надривів".

Як повідомлялося, медіахолдинг "1+1 медіа" занепокоєний новими обмеженнями від Державної авіаційної служби на використання безпілотних літальних апаратів, зокрема дронів вагою до 2 кг.

Також ТСН "1+1" повідомляє про періодичне включення невідомими спецслужбами систем глушення безпілотних літальних апаратів над Києвом.

В Україні з 1 червня 2018 року набув чинності Тимчасовий порядок використання повітряного простору. Він стосується, зокрема, і порядку використання дронів вагою до 2 кг (які часто використовують ЗМІ для знімання). Згідно з правилами, дронам тепер не можна підніматися вище ніж 50 метрів, літати над дорогами, лініями електропередач, скупченнями людей, держустановами, приватними садибами, а якщо це необхідно, то заявку слід подавати не пізніше, ніж за десять днів до польоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА