10:19 20.06.2018

Суд у справі про замах на Осмаєва та Окуєву затвердив порядок дослідження доказів і переніс засідання на 6 липня

2 хв читати
Суд у справі про замах на Осмаєва та Окуєву затвердив порядок дослідження доказів і переніс засідання на 6 липня

Подільський районний суд Києва за участю присяжних у справі про замах на вбивство чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміни Окуєвої затвердив порядок дослідження доказів, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Як повідомила Н.Максимець у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Facebook, на судовому засіданні були прокурори, постраждалі - А.Осмаєв та мати загиблої А.Окуєвої, а також обвинувачений та його захисник.

"На початку засідання суд затвердив порядок дослідження доказів та вирішив на цьому ж засіданні допитати потерпілих. Неочікувано для всіх присутніх адвокат обвинуваченого виявився не готовим до допиту та попросив суд про перерву. Суд присяжних, порадившись на місці, задовольнив клопотання та переніс засідання, щоб дати адвокату час на підготовку", - повідомила прес-секретар прокуратури.

За її словами, наступне засідання суду у цій справі відбудеться 6 липня.

Як повідомлялося, 1 червня 2017 року в Києві стався замах на учасників АТО, що служили в лавах батальйону поліції "Київ-2", А.Осмаєва та А.Окуєву. А.Окуєва з метою самозахисту та відбиття нападу відкрила вогонь і важко ранила кілера, при якому було виявлено документи на ім'я Олександра Дакара. Кілера та А.Осмаєва госпіталізували.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що убити А.Осмаєва намагався кілер із Санкт-Петербурга Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько "Дінго", який кілька років тому убив охоронця президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що може офіційно підтвердити, що йдеться про особистого кілера Р.Кадирова А.Денісултанова-Курмакаєва, який "тісно співпрацював із російськими спецслужбами і займався по світу ліквідацією ворогів Путіна і Кадирова". У Службі безпеки України заявили, що у них немає підтвердженої інформації про причетність російських спецслужб до цього замаху.

8 червня А.Осмаєв вийшов із лікарні.

30 жовтня автомобіль А.Осмаєва та А.Окуєвої був обстріляний невідомим на залізничному переїзді у смт Глеваха Київської області. А.Окуєва загинула, А.Осмаєв був знову поранений. Кілера не затримано.

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного громадянина РФ, якого підозрюють у замаху на А.Осмаєва та А.Окуєву, йому інкримінують скоєння злочину за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

31 травня 2018 року Подільський райсуд призначив обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних. Крім того, суд задовольнив клопотання прокуратура і продовжив термін тримання під вартою обвинуваченому ще на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА