10:37 20.06.2018

Генпрокурор виступає за повернення норми про кримінальну відповідальність за незаконний перетин держкордону України

1 хв читати
Генпрокурор виступає за повернення норми про кримінальну відповідальність за незаконний перетин держкордону України

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко виступає за повернення до законодавства норми про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України.

"Це ганебно і неприпустимо, коли країна у стані війни не має кримінальної відповідальності за нелегальний перетин держкордону. (...) Закликаю ВР невідкладно прийняти відповідний закон і захистити державу", - написав генпрокурор на сторінці у Facebook, коментуючи інцидент на кордоні в Чернівецькій області, що стався 19 червня.

Як повідомлялося, близько 16:00 19 червня під час охорони держкордону та переслідування порушників у Сторожинецькому районі Чернівецької області невідомі особи (близько 20 осіб) спробували блокувати рух прикордонного наряду і здійснили спробу групового нападу на наряд.

Прикордонники вимушені були захищатися: після попередження і пострілу вгору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників. Пораненого доправили до місцевої лікарні, йому надано першочергову медичну допомогу.

"Завдяки діям резервів прикордонного підрозділу у взаємодії з підрозділами Національної поліції ситуацію локалізовано. З метою стабілізації обстановки на державному кордоні організовано та проводиться комплекс додаткових оперативно-профілактичних заходів", - повідомили в прикордонвідомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА