12:29 20.06.2018

УВКПЛ ООН за три місяці зафіксувало 19 загиблих серед мирного населення на Донбасі, за весь період конфлікту загинули не менш ніж 2,7 тис. цивільних

2 хв читати
УВКПЛ ООН за три місяці зафіксувало 19 загиблих серед мирного населення на Донбасі, за весь період конфлікту загинули не менш ніж 2,7 тис. цивільних

 Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) з 16 лютого до 15 травня 2018 року зафіксувало 19 загиблих серед мирного населення на Донбасі, за весь період конфлікту з 14 квітня 2014 року загинуло щонайменше 2,7 тис. цивільних осіб.

Згідно з даними 22-ої доповіді УВКПЛ про ситуацію з правами людини в Україні за період з 16 лютого до 15 травня 2018 року на сході України в результаті конфлікту зафіксовано 81 жертву серед цивільного населення, з них 19 загинуло і 62 дістали поранень.

"Хоча в лютому і березні було зафіксовано відносно невелику кількість жертв серед цивільного населення, у квітні вона збільшилася на 142% порівняно з березнем, а в травні - на 32% порівняно з квітнем", - повідомила глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер на презентації доповіді в середу в Києві.

УВКПЛ задокументовано чотири випадки, в яких цивільні працівники Донецької фільтрувальної станції (ДФС), можливо, були обстріляні навмисне. "В результаті цих інцидентів було поранено 8 осіб. Це абсолютно неприйнятно", - додала Ф.Фрейзер.

Згідно з доповіддю, за весь період конфлікту на сході України, з 14 квітня 2014 року до 15 травня 2018 року, загинуло щонайменше, 2725 цивільних осіб: 1568 чоловіків, 961 жінка, 93 хлопчики, 47 дівчаток і 56 дорослих невстановленої статі.

"Ще 298 цивільних осіб, зокрема 80 дітей, загинули внаслідок того, що 17 липня 2014 року було збито літак рейсу MH17, у результаті чого загальна кількість загиблих цивільних осіб сягала щонайменше 3023 осіб", - йдеться в доповіді .

За оцінкою УВКПЛ, загальна кількість цивільних осіб, які дістали поранень у зв'язку з конфліктом, становить від 7 тис. до 9 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА