18:05 20.06.2018

Погром і сутички в будівлі Харківської міськради влаштувала "Муніципальна охорона" й "тітушки", стверджують активісти

2 хв читати
Погром і сутички в будівлі Харківської міськради влаштувала "Муніципальна охорона" й "тітушки", стверджують активісти

Активісти "Національного корпусу", громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО", Харківського антикорупційного центру та Харківської реформаторської коаліції, які намагалися в середу вранці потрапити на сесію Харківської міськради, стверджують, що не використовували газ і димові шашки.

"Харківська реформаторська коаліція" не має жодного стосунку до силового протистояння, яке сьогодні сталося. Ми не використовували ні газ, ні будь-які інші засоби, тому що ми - прихильники мирного врегулювання будь-якого конфлікту", - заявила керівник секретаріату Харківської реформаторської коаліції Олександра Щукіна в середу.

Начальник Харківського штабу партії "Національний корпус" Костянтин Немичев також запевнив, що члени його організації не використовували газ і димові шашки.

"Ми прийшли з паспортами на сесію Харківської міської ради, і жодних спецзасобів у нас із собою не було. Ми не використовували спецзасоби", - сказав він.

За словами активістів, вони не причетні до погрому, влаштованого в будівлі Харківської міськради.

"Муніципальна охорона "разом із "тітушками" (молоді люди спортивної статури - ІФ), бандитами, які ховали свої обличчя за масками, використовували предмети інтер'єру для завдання тілесних ушкоджень активістам, кидали в них використані балони з-під вогнегасників, столи, уламки меблів. Вони також використовували меблі для барикадування і перекриття вільного доступу в коридорах", - сказав представник ГО "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький.

Як повідомлялося, в середу вранці в Харківській міськраді сталася бійка між працівниками КП "Муніципальна охорона" й активістами, які намагалися пройти на сесію. "Маринін (Дмитро Маринін, колишній депутат Харківської міськради від Партії регіонів, зараз активно позиціонує себе як опонент міського голови Геннадія Кернеса - ІФ) привів 50 людей спортивної зовнішності, яких спробував провести до зали. У них зав'язалася сутичка з муніципальною охороною. Хтось з активістів, здається, з "Нацкорпусу", розпорошив газ, почали кидати у будівлі димові шашки", - сказав Ю.Сидоренко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, після розпилення газу двох жінок госпіталізували в стані середньої тяжкості.

За словами очевидців, молоді люди у футболках "Нацкорпусу" влаштували погром на другому поверсі будівлі. Крім того, вони засунули у сміттєвий бак заступника міського голови Андрія Руденка, котрий вийшов до них, прорвалися у двір міськради й там теж влаштували бійку.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА