08:30 21.06.2018

Вікторія Нуланд і Майкл Деніел закликали Трампа не повторювати їхніх помилок щодо Росії

2 хв читати
Вікторія Нуланд і Майкл Деніел закликали Трампа не повторювати їхніх помилок щодо Росії

Колишні представники адміністрації Барака Обами попередили нинішнього президента США Дональда Трампа, щоб він не повторював їхніх помилок у відносинах з Росією і рішучіше реагував на "російське втручання". Відповідні заяви, як пише The Washington Post, в середу прозвучали з вуст колишнього заступника Держсекретаря США Вікторії Нуланд і екс-координатора Білого дому з питань кібербезпеки Майкла Деніела під час їхнього виступу в сенатському комітеті з розвідки.

"Росіяни, і особливо Кремль, спостерігають за тим, що ми робимо більше, ніж ви говорите. Тому активні заходи стримування, напевно, повинні були б бути більш ефективними", - сказала Нуланд. "Ми знаємо, що вони можуть досить успішно зробити це знову, тому тепер нам потрібно планувати те, якими будуть заходи у відповідь. І ми повинні сигналізувати про це", - закликала вона.

Обидва - і Нуланд і Деніел - визнали, що підхід адміністрації Обами до стримування Росії був "занадто безладним і занадто несміливим, щоб змусити Кремль переглянути свої дії", пише видання.

Нуланд і Деніел попередили, що адміністрація Трампа ризикує дозволити іноземним зусиллям, які наразі не контролюються, вплинути на вибори, піддаючи тим самим США ризику можливого втручання не тільки з Росії, але і з Китаю та інших країн.

"Я думаю, справедливо сказати, що всі ми в процесі припускали, що те, що було зроблено в грудні-січні (санкції проти Росії за втручання у вибори, запроваджені адміністрацією Барка Обами) ... стане відправною точкою для того, що потім зробить подальша адміністрація", - сказав Нуланд.

Деніел додав, що реакція адміністрації Обами на "втручання Росії" була слабкою, оскільки ніхто в уряді "повністю не оцінив масштаби російського втручання" поки вибори не закінчилися, і технічні і політичні уми в адміністрації не почали звіряти відомості
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА