09:58 21.06.2018

Денісова просить Мін'юст України звернутися до ЄСПЛ щодо порушення прав Сенцова

2 хв читати
Денісова просить Мін'юст України звернутися до ЄСПЛ щодо порушення прав Сенцова

 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про порушення прав українського громадянина Олега Сенцова, ув’язненого з політичних мотивів у Росії.

"Достовірної інформації про стан здоров'я Олега Сенцова ми не маємо. З огляду на заяви уповноваженого РФ Тетяни Москалькової, є підстави вважати, що Олега годують примусово", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона наголосила, що прийом їжі проти власної волі є "жорстоким, нелюдським і принизливим поводженням і заборонений міжнародним законодавством".

"Тому я звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини про порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув’язненого Російською Федерацією з політичних мотивів", - повідомила вона.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) у серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ.

20 червня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Л.Денісова повідомила, що звернулася з листом до російської колеги Тетяни Москалькової, в якому просить сприяти звільненню О.Сенцова та звернутися з відповідним проханням до президента РФ.

20 червня в Москві генсек Ради Європи Т.Ягланд заявив журналістам, що засудженого в РФ О.Сенцова мають звільнити з гуманітарних причин. "Я вважаю, що пана Сенцова повинні звільнити з гуманітарних підстав. Він може бути помилуваний з гуманітарних причин", - сказав Т.Ягланд журналістам після зустрічі з російським омбудсменом Т.Москальковою.

"Якщо необхідне прохання на його помилування,

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА