11:10 21.06.2018

Іще двох співробітниць Харківської міськради госпіталізували після розпилення газу

2 хв читати

 Іще двох співробітниць Харківської міської ради в четвер госпіталізували з проблемами дихальних шляхів, отже, кількість осіб, котрі потрапили до лікарні після розпилення газу в середу вранці в Харківській мерії, зросла до чотирьох.

"Сьогодні госпіталізовано ще двох співробітниць міської ради. В обох жінок - проблеми з дихальними шляхами після візиту панів із газовими балончиками й димовими шашками. Ще кілька співробітників відпросилися на сьогодні у зв'язку з поганим самопочуттям... У Руденка (заступник міського голови Андрій Руденко - ІФ) таки зламаний палець на руці, й на нього накладено гіпс", - написав директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Він повідомив також, що депутати від фракції "Відродження" та співробітники мерії подали заяви до поліції щодо розпилення газу й погрому, які сталися в міськраді в середу вранці.

У відділі комунікацій ГУ Національної поліції в Харківській області повідомили, що ці заяви долучено до відкритого в середу, 20 червня, кримінального провадження.

"До правоохоронних органів звернулися заступник міського голови та група депутатів однієї з партій із заявами щодо хуліганських дій з боку невідомих осіб. Їх належним чином зареєстровано в журналі єдиного обліку правопорушень і долучено до матеріалів кримінального провадження, відкритого 20 червня за фактом хуліганства. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини події, учасників конфлікту та свідків. Слідчі дії тривають", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вранці 20 червня в Харківській міськраді сталася бійка між працівниками КП "Муніципальна охорона" й активістами, які намагалися пройти на сесію. "Маринін (Дмитро Маринін, колишній депутат Харківської міськради від Партії регіонів, зараз активно позиціонує себе як опонент міського голови Геннадія Кернеса - ІФ) привів 50 людей спортивної зовнішності, яких спробував провести до зали. У них зав'язалася сутичка з муніципальною охороною. Хтось з активістів, здається, з "Нацкорпусу", розпорошив газ, почали кидати у будівлі димові шашки", - сказав Ю.Сидоренко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Після розпилення газу двох жінок госпіталізували в стані середньої тяжкості.

За словами очевидців, молоді люди у футболках "Нацкорпусу" влаштували погром на другому поверсі будівлі. Крім того, вони засунули у сміттєвий бак заступника міського голови А.Руденка, котрий вийшов до них, прорвалися у двір міськради й там теж влаштували бійку.

Пізніше начальник харківського штабу Національного корпусу Костянтин Немічев заявив, що активісти його організації не використовували газ і димові шашки.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА