15:49 21.06.2018

"Справа Мартиненка": суд повернув прокурору обвинувальний акт

2 хв читати
"Справа Мартиненка": суд повернув прокурору обвинувальний акт

 Шевченківський районний суд Києва повернув прокурору для усунення недоліків справа за обвинуваченням колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка і групи інших осіб у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"Обвинувальний акт щодо Миколи Мартиненка, Валерія Василькова, Руслана Журила, Сергія Переломи, Олександра Сорокіна та Володимира Богданця... повернути прокурору для усунення недоліків", - озвучила рішення головуючий у справі суддя Оксана Голуб в ході підготовчого засідання в четвер зачитала суддя, заслухавши виступи сторін.

Раніше в ході засідання підсудні погодилися з тим, щоб справу розглядав Шевченківський райсуд Києва (запобіжний захід їм обирав Солом'янський райсуд Києва).

Разом з тим, вони висловили протест на клопотання прокурора про продовження ним раніше обраних запобіжних заходів.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентарія М.Мартиненка, Сергія Переломи, Руслана Журила, Олександра Сорокіна, Володимира Богданця і Валерія Василькова в справі про заволодіння коштами держпідприємств "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"(СхідГЗК) та" Енергоатом".

За інформацією САП, обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч.1 ст.255 КК України ( створення злочинної організації) ".

Так, М.Мартиненко та Валерію Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів з постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні та виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6 , 4 млн.

Крім того, М.Мартиненка, С.Перелому, Р.Журило, О.Сорокіна та В.Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у сумі $17,28 мільйонів шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

За інформацією САП, наразі триває досудове розслідування щодо інших підозрюваних в скоєнні цих злочинів, зокрема, оголошено розшук ще чотирьох фігурантів, двоє з яких - громадяни Австрії, ще одного з підозрюваних, який переховувався, було затримано, йому обрано запобіжний захід .

У свою чергу прес-служба колишнього народного депутата Н.Мартиненка у вівторок поширила його заяву, в якій стверджується, що НАБУ і САП "лише під тиском Миколи Мартиненка передали до суду справу, де фігурує екс-депутат".

"Я чекаю суду, де обвинувачення будуть мною спростовані. А всі причетні до фальсифікацій рано чи пізно відповідатимуть за законом, і нестимуть кримінальну відповідальність. Справа проти головного детектива НАБУ Калужинського - лише перший дзвіночок для пана Ситника та всіх інших, причетних до дискредитації мого імені", - цитує Мартиненка його прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА