17:41 21.06.2018

Сенцов перебуває в медчастині, у нього проблеми з нирками та серцем

2 хв читати
Сенцов перебуває в медчастині, у нього проблеми з нирками та серцем

 Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після розмови з адвокатом засудженого режисера Олега Сенцова Дмитром Дінзе повідомила, що у О.Сенцова виникли проблеми з нирками та серцем, зараз він у медичній частині.

"Тільки-но поговорила з адвокатом Олега Сенцова. Сьогодні він таки зустрівся із Олегом в колонії. За його словами, Олег знаходиться зараз у медичній частині. У нього - проблеми із нирками та серцем", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Омбудсмен повідомила, посилаючись на дані адвоката, що О.Сенцов п'є 3,5 літра води на день, крім того, йому ставлять щоденні крапельниці (додаткові два літри).

"На 26-й день голодування в Олега сталася криза, і його відвезли до лікарні за межами колонії. Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися...", - додала Л.Денісова.

У свою чергу прес-бюро регіонального управління ФСВП заявило в четвер, що Олег Сенцов, який майже 40 днів тримає голодовку в колонії, отримає підтримувальну терапію, і чутки про його примусове годування неспроможні.

"Повідомляємо, що інформація, поширювана низкою ЗМІ про примусове годування засудженого О.Сенцова, не відповідає дійсності. Йому призначена і проводиться підтримувальна терапія, спрямована на підтримання основних функцій органів і систем організму та недопущення розвитку ускладнень", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшло в четвер до "Інтерфаксу".

У документі зазначено, що фактів відмови О.Сенцова від медичної допомоги та підтримувальної терапії не зареєстровано.

"Стан здоров'я О.Сенцова оцінюється як задовільний", - заявили в УФСВП.

За даними прес-бюро, О.Сенцов "перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників закладу, де він відбуває покарання".

"Щодня О.Сенцова оглядають медичні працівники установи, проводяться клініко-лабораторні дослідження", - запевнили у відомстві.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) у серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня 2018 року він оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА