19:53 21.06.2018

Майбутні пілоти створюваної авіаслужби МВС України пройдуть підготовку у Франції

2 хв читати
Майбутні пілоти створюваної авіаслужби МВС України пройдуть підготовку у Франції

У рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту Міністерства внутрішніх справ України МВС запускає набір і підготовку пілотів нової авіаційної служби.

Як повідомляє прес-служба МВС, такої домовленості було досягнуто в четвер під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з віце-президентами компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Жаком Гарігом. Сторони домовилися про набір пілотів до єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС, які проходитимуть навчання у Франції.

"Уже в листопаді-грудні Україна отримає перші французькі борти для нової служби повітряного реагування. Для нас важливо, щоб усі завдання з порятунку надавали фахові спеціалісти. У цьому питанні нас підтримують французькі колеги", - зазначив А.Аваков.

Він додав, що за умовами контракту, окрім підготовки екіпажів та інструкторів, які в подальшому самі навчатимуть персонал на базі нових сервісних центрів, Україна отримає технічний супровід - запчастини, інструкторів і побудову системи авіаційної інфраструктури.

Як повідомлялося, 23 березня 2018 року міністр внутрішніх справ України і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) підписали угоду, що передбачає купівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб МВС України.

Україна розраховує отримати перші вертольоти - трьох моделей Н145, Н125 і Н225 - вже цього року. Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Національній гвардії, Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

Сума угоди між Францією та Україною становить EUR551 млн. Ці кошти Україна отримає через спеціальне запозичення під 4,25% річних від Державного казначейства Франції та консорціуму французьких банків.

Глава МВС України наголосив, що нові вертольоти допоможуть вирішити питання санітарної авіації, здійснюватимуть евакуацію людей у горах, під час пожеж і повеней. Крім того, спеціальні 10-тонні вертольоти залучатимуть до гасіння пожеж.

7 червня Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, у рамках якої для МВС України буде закуплено 55 французьких вертольотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА