20:42 21.06.2018

Із 2015 року кількість держслужбовців в Україні скоротилася майже на 20%

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко відзначає необхідність здійснення певних кроків для відновлення престижу державної служби та подолання наявних недоліків.

"Ми повинні забезпечувати відповідні "ліфти" у державній службі. І від начальника відділу, від начальника управління, від начальника департаменту має більше залежати", - сказав глава держави на зустрічі з державними службовцями напередодні 100-річчя держслужби в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Він нагадав, що цього року виповнюється 100 років державної служби в Україні - в 1918 році гетьман Павло Скоропадський здійснив важливі установчі заходи, щоб заснувати славетний корпус державної служби України.

За словами П.Порошенка, в Україні на сьогодні сильний корпус держслужби.

"Щасливий, що ми зробили висновки, і зараз в умовах гібридної війни, в умовах агресії РФ, коли використовуються найсучасніші технології, щоб підірвати єдність зсередини, їм це не вдається. І потужним цементуючим фактором є державні службовці", - зазначив він.

Президент нагадав, що закон про державну службу, який був створений із залученням досвіду багатьох держав, включав, зокрема, значне скорочення кількості держслужбовців. За його словами, з 2015 року скорочення відбулося майже на 20%.

Він наголосив на необхідності зробити все можливе для відновлення престижу державної служби. "Прозорість конкурсів, незалежне оцінювання є потужним стимулом того, щоб державні службовці розвивалися", - сказав глава держави.

П.Порошенко наголосив, що не можна зупинятися на досягнутому. Зокрема, на зустрічі обговорювалося вдосконалення роботи Національної академії державного управління при президенті України із застосуванням зарубіжного досвіду, зокрема Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА