08:05 22.06.2018

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано пошкодження Південно-Донбаського водогону поблизу Ясинуватої

2 хв читати
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано пошкодження Південно-Донбаського водогону поблизу Ясинуватої

Біля окупованого м.Ясинувата (Донецька обл.) зафіксовані пошкодження Південно-Донбаського водогону, який забезпечує водою не менше п'яти міст на окупованій і на підконтрольній території, повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

"В результаті супутникового дослідження тимчасово окупованій території Донецької області було зафіксовано значне пошкодження Південно-Донбаського водогону", - йдеться в повідомленні на сайті міністерства в четвер.

Відзначено, що на супутникових знімках видно заповнення водою кар'єра площею водної поверхні близько 24 тис. м² (станом на 9 квітня 2018) в районі Ясинуватської розв'язки (1,4 км від Донецької фільтрувальної станції). Також на знімках зафіксовано заболочування території поблизу траси водогону.

"Пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі промислової зони Авдіївки Донецької області, ймовірно виникли внаслідок застосування важкого озброєння. На супутникових знімках 2018 можна побачити значний водовилив, якого не було в 2016 році", - сказано в повідомленні.

Це в свою чергу негативно впливає на забезпечення водою населення як на окупованих територіях (м. Докучаєвськ), так і на підконтрольних Уряду України територіях (Маріуполь, Волноваха, Вугледар, Новотроїцьке). Внаслідок значного витоку води в кар'єр існує загроза подачі питної води для 1,3 млн мирного населення.

У МінТОТ відзначають, що дана ситуація негативно впливає на забезпечення водою жителів міст по різні боки лінії розмежування - від непідконтрольного Докучаєвська до підконтрольних Маріуполя, Волновахи, Вугледара і Новотроїцького.

Унаслідок витоку води існує загроза припинення подачі питної води для 1,3 мільйона жителів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА