08:58 22.06.2018

В Україні 22 червня одночасно очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки та сильні зливи

1 хв читати
В Україні 22 червня одночасно очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки та сильні зливи

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в північних і східних, а також про сильні дощі (зливи) - в західних і центральних областях України в п'ятницю.

"22 червня у Києві, Київській та в більшості північних та центральних областей вдень грози, місцями шквали 17-22 м/с, в окремих районах сильні зливи, вночі в західній частині країни, в Карпатах і на Закарпатті сильні дощі, вдень в окремих районах Житомирщини, Київської, Вінницької та Черкаської - сильні зливи", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю вранці з посиланням на Укргідрометцентр.

Також, за даними українських синоптиків, 22 червня в південних і східних регіонах України, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях очікується надзвичайний (5-го класу) рівень пожежної небезпеки.

Крім того, в п'ятницю на річках і малих водотоках Закарпаття очікується підвищення рівня води на 0,3-1,0 м, у нижній течії р. Боржава - на 1,0-1,5 м (у межах русел). 22-23 червня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута і Серету (Чернівецька, Івано-Франківська обл.) очікується підвищення рівнів води на 0,2-1,0 м.

"У місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого стоку і утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА