14:24 22.06.2018

За тиждень на Донбасі СММ ОБСЄ зафіксувала близько 7,4 тис. випадків порушення режиму припинення вогню - Хуг

1 хв читати
За тиждень на Донбасі СММ ОБСЄ зафіксувала близько 7,4 тис. випадків порушення режиму припинення вогню - Хуг

За тиждень спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували близько 7,4 тис. випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Ситуація з безпекою в Донецькій і Луганській областях за тиждень залишалася нестабільною та напруженою. Спостерігачі зафіксували близько 7 тис. 400 випадків порушення режиму припинення вогню. Крім того, фіксується значне зростання використання важкого озброєння, яке мало бути відведене. За підзвітний тиждень кількість таких випадків зросла на 48% порівняно з попереднім тижнем", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він наголосив, що за тиждень спостерігачі підтвердили наявність 47 одиниць озброєння, розміщеного у порушення лінії відведення.

"Обидві сторони також не дотримуються домовленості в частині розмінування, також застопорився процес розведення сил і засобів. Зокрема, фіксується присутність озброєння та сил у районі Станиці Луганської та Золотого", - зазначив він.

А.Хуг поінформував, що за тиждень спостерігачам місії обмежували доступ 34 рази: 20 разів - на непідконтрольних Києву територіях, 14 - на підконтрольних.

"Від початку року зафіксовано 996 таких випадків. Із них 590 мали місце на непідконтрольних територіях, 446 на підконтрольних. У 20 випадках не вдалося встановити відповідальну сторону", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА