20:21 22.06.2018

Шевченківський суд відмовився скасувати арешт Савченко

2 хв читати
Шевченківський суд відмовився скасувати арешт Савченко

Шевченківський районний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для народного депутата України Надії Савченко, яка діє до 13 липня, на домашній арешт або взяття на поруки.

На засіданні в п'ятницю суд відмовився задовольнити відповідне клопотання її адвокатів.

При цьому суд постановив розслідувати заяву сторони захисту Н.Савченко про примусове взяття у неї крові без рішення суду.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання Н.Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

15 травня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 13 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Н.Савченко.

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду про продовження до 13 липня терміну арешту Н.Савченко.

У червні в Шевченківський районний суд міста Києва надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу (в порядку ст.201 КПК України), подане захисником підозрюваної Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА