20:54 22.06.2018

Глава райадміністрації Харкова вважає пред'явлену їй підозру в декларуванні недостовірної інформації спробою дискредитації Кернеса

3 хв читати
Глава райадміністрації Харкова вважає пред'явлену їй підозру в декларуванні недостовірної інформації спробою дискредитації Кернеса

Глава адміністрації Новобаварського району Харкова Тетяна Цибульник, яку підозрюють у тому, що вона не внесла в декларацію коштовності вартістю понад 600 тис. грн, стверджує, що не володіє такими дорогими прикрасами і вважає пред'явлену їй підозру спробою дискредитувати міського голову обласного центру Геннадія Кернеса та членів його команди.

"Там немає коштовних виробів. Це буде доведено. Всі доходи у моїй декларації, порушень чинного законодавства немає, це все буде доведено в суді... Це чергова спроба дискредитації міської влади, членів команди міського голови", - сказала Т.Цибульник журналістам у п'ятницю.

За її словами, за останні 7 місяців це вже третя справа, так чи інакше пов'язана з нею і діяльністю адміністрації Новобоварского району. Але підозри за першими двома провадженнями так нікому і не пред'явлені.

Глава райадміністрації стверджує, що не повинна була декларувати ці коштовності, оскільки переважно вони були куплені до того, як вона почала працювати в органах місцевого самоврядування в лютому 2011 р. Частина з них, за словами Т.Цибульник, належать її матері, яка їх вже не носить, або перейшли у спадок від покійної свекрухи. Вона також висловила сумнів у достовірності експертизи, проведеної правоохоронними органами.

"Прокуратура в своїй підозрі, яку мені вчора вручили, вказала, що якийсь комплект, гарнітур, коштує 350 тис. (грн - ІФ) Знаєте, я готова їх продати навіть за половину (цієї вартості - ІФ), нехай вони їх у мене куплять... Воно все старе (ви побачите - ІФ), якщо ви уважно розглянете фотографії цих виробів. Ми вимагатимемо експертиз, що встановлять дату виготовлення прикрас", - сказала Т.Цибульник.

Вона не змогла сказати точно, скільки коштують найдорожчі з її прикрас, але висловила припущення, що комплект (сережки, кільце і підвісок), який, як зазначено в підозрі, коштує більше 350 тис.грн, насправді коштує близько 20-30 тис. грн.

У відповідь на запитання журналістки, скільки коштують сережки, які зараз на ній, Т.Цибульник запропонувала їх подарувати: "Будь ласка, можу подарувати. Це каміння, придбані в Єгипті, з циркону".

Глава райадміністрації Харкова також наголосила, що до приходу в органи місцевого самоврядування займалася бізнесом разом із чоловіком.

"В органах місцевого самоврядування я працюю офіційно з лютого 2011 року. До того я вела разом з чоловіком бізнес. З 1997 року проживаю в будинку, який побудували спільно з чоловіком, площею 250 кв.м. Моя сім'я завжди мала кілька автомобілів. Я прийшла в органи місцевої влади, вибачте, не з-під контейнерного майданчика. Моя сім'я завжди добре заробляла", - сказала Т.Цибульник.

Як повідомлялося раніше в п'ятницю, слідчі прокуратури Харківської області повідомили про підозру голові адміністрації одного з районів Харкова в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Зазначені цінності були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження. Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний вказати в декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Натомість у декларації глави адміністрації ні за 2016, ні за 2017 роки даних про ювелірні вироби на цю суму немає", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура звернулася до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і відсторонення глави адміністрації від виконання службових обов'язків на час проведення слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА