07:26 23.06.2018

За рік законом про евтаназію в Каліфорнії скористалися майже 400 осіб

1 хв читати
За рік законом про евтаназію в Каліфорнії скористалися майже 400 осіб

У департаменті охорони здоров'я штату Каліфорнія розповіли, що за 2017 рік 374 людини добровільно пішли з життя, скориставшись законом про евтаназію, повідомляє в п'ятницю інформагентство Associated Press.

Смертельні ліки, за відомостями чиновників, отримали 577 осіб, проте кожен третій не став приймати їх.

90% з тих, хто зважився на евтаназію, були старше 60 років, а середній вік померлих склав 74 роки.

Закон, прийнятий у жовтні 2015 року, дає право на отримання смертельних ліків невиліковно хворим людям у тому випадку, якщо, за прогнозом лікарів, їм залишається жити не більше шести місяців і при цьому вони знаходяться в здоровому глузді. Пацієнти можуть прийняти ліки самостійно.

Чиновники відзначають тенденцію до зростання випадків евтаназії: за перші півроку дії закону, який набрав чинності в червні 2016 року, ним скористалися лише 111 чоловік.

У травні дію закону призупинили рішенням Вищого суду округу Ріверсайд - він визнав його таким, що суперечить Конституції. Однак, минулого тижня Апеляційний суд штату скасував це рішення, давши супротивникам закону можливість подати апеляцію до 2 липня.

Каліфорнія входить у число п'яти штатів США, де узаконена евтаназія. Аналогічні закони діють у Вашингтоні, Орегоні, Монтані і Вермонті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА