15:53 23.06.2018

Харків'янина, який "інсценував" викрадення 10 тонн сиру, засуджено до 6 років ув'язнення

2 хв читати
Харків'янина, який "інсценував" викрадення 10 тонн сиру, засуджено до 6 років ув'язнення

Фрунзенський райсуд Харкова ухвалив обвинувальний вирок харків'янину, який "інсценував" викрадення оптової партії сиру "Моцарела" загальною вартістю майже 550 тис. грн.

"32-річного чоловіка визнано винним у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Шахраєві присудили шість років позбавлення волі... Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як було встановлено, на початку березня 2015 р. чоловік під виглядом менеджера товариства з обмеженою відповідальністю, в якому насправді не працював уже кілька місяців, зателефонував менеджеру іншої фірми і, сказавши, що знайшов покупців на 10 тонн сиру та готовий виступити посередником, запропонував укласти угоду на реалізацію сирів "Моцарела".

Фірму-постачальника зацікавила така пропозиція, тому вони відвантажили на склад шахрая коробки з сиром загальною вартістю майже 550 тис. грн. Сплатити товар чоловік пообіцяв днями, коли, як він сказав, приїде експедитор від кінцевого покупця. Але насправді постачальник грошей не отримав, а псевдо-менеджер розповів йому, що під час транспортування сирів на кордоні між Україною та Росією представники фірми-покупця зі зброєю відібрали у нього весь товар.

Знайти псевдо-менеджера вдалося через місяць, коли до компанії, яку він обдурив, звернувся підприємець, що мав намір укласти безпосередньо угоду на купівлю того самого сиру. Він розповів, що купив кілька тижнів тому у посередника за 400 тис. грн 8 тонн сиру. Як з'ясувалося з документів, які надав бізнесмен, посередником виявився саме псевдо-менеджер, що обдурив постачальника і присвоїв сир. Куди він подів ще 2 тонни сиру, наразі не встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА