16:51 23.06.2018

Денісова просить представників МКЧХ якнайшвидше відвідати Балуха та надати йому меддопомогу

1 хв читати
Денісова просить представників МКЧХ якнайшвидше відвідати Балуха та надати йому меддопомогу

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до керівника офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Сімферополі П’єра-Еммануеля Дюкруе та голови регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барта з проханням терміново відвідати політв'язня Володимира Балуха та надати йому медичну допомогу.

"Вкотре звертаюся до керівника офісу МК Червоного Хреста в м. Сімферополі П’єра-Еммануеля Дюкруе та голови регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барта з проханням якнайшвидше відвідати Володимира Балуха і надати йому кваліфіковану медичну допомогу", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook у суботу та виклала фотокопії відповідних звернень.

Вона також висловила занепокоєння посиленням голодовки В.Балуха і заявила про намір домагатися зустрічі з ним: "Володимир Балух, який голодує вже 97-й день, посилив голодування. Це несе величезну загрозу для його життя! Я роблю і робитиму все, щоб потрапити до нього".

Як повідомлялося, 22 червня утримуваний в СІЗО Сімферополя в окупованому Росією Криму український політв'язень В.Балух прийняв рішення перейти на суху голодовку.

Л.Денісова вимагає терміново забезпечити їй доступ до В.Балуха.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА