08:56 24.06.2018

До столиці прибудуть учасники литовського телевізійного проекту "Національна експедиція" 27 червня

2 хв читати
До столиці прибудуть учасники литовського телевізійного проекту "Національна експедиція" 27 червня

У Києві 27 червня о 17:00 відбудеться церемонія зустрічі учасників литовського телевізійного проекту "Національна експедиція", які припливуть кораблем "Вітаутас Великий", повідомляють у Київській міській державній адміністрації.

Судно пришвартувалося біля причалу № 10 Річкового вокзалу на Подолі.

"Унікальний литовський телевізійний проект "Національна експедиція" триватиме в Україні з 22 червня до 12 липня 2018 року. Проект існує вже четвертий рік, і в ньому беруть участь відомі литовські історики, журналісти, представники шоу-бізнесу. Проект виконується на замовлення Національної телерадіокомпанії Литви , відзнятий матеріал транслюється литовським телебаченням (планується створити 25 телепередач)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що команда експедиції складається з 43 осіб.

"Команда експедиції буде плисти Дніпром на історичному кораблі "Вітаутас Великий", таким чином сприяючи популяризації спільної історії Литви і України, знайомлячи глядачів з українською культурою, природними та історичними пам'ятками, сьогоденням, зміцнюючи литовсько-українські зв'язки", - додали в КМДА.

Корабель "Вітаутас Великий" відтворює старовинний литовський корабель 18 століття, фрагменти якого були знайдені на річці Нямунас. Його довжина - 13 м, ширина - 2,7 м, вага становить 4 т.

20 червня караван "Національної експедиції" автотранспортом відправився з Вільнюса, робить зупинку в Любліні (Польща) і вже 22 червня прибуває до Львова. Далі учасники проекту відправляються в Олесько, Підгірці, Луцьк, Олики, Острогу та Житомир.

25 червня "Національна експедиція" в м.Страхолісся, що знаходиться майже в 20 км від Прип'яті, спускає на воду корабель і далі пливе Дніпром. Під час експедиції заплановані зупинки і відвідування Києва, Переяслав-Хмельницького, Канева, Черкас, Кременчука, Кам'янського, Дніпра, Запоріжжя, села Веселого і Херсона. Завершить експедиція свій маршрут в Одесі та Білгород-Дністровському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА