16:29 24.06.2018

Бойовики продовжують розміщувати важке озброєння у смузі відведення

2 хв читати
Бойовики продовжують розміщувати важке озброєння у смузі відведення

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації Російської Федерації, у супереч Мінським домовленостям продовжують зосереджувати важку техніку та озброєння поза межами місць зберігання, порушуючи відстані відведення, що суперечить Мінськими угодами.

"Спостерігачі СММ ОБСЄ задокументували у житловому районі міста Донецька розташування 31 танку різної модифікації, 2 самохідних гаубиць (2С3 «Акація»), 3 броньованих ремонтно-евакуаційних машини (БТС-4А), 2 бронетранспортерів (БТР-80 і МТЛБ), а на східній околиці населеного пункту Перевальськ Луганської області спостерігачі Місії виявили реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град"), 4 танки (Т-64), 2 самохідні гаубиці (2С1) і 2 протитанкових гармати (МТ-12 "Рапіра", - повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Facebook у неділю.

Також спостерігачі Місії виявили на полігоні біля смт Бугаївка Перевальського району Луганської області 6 самохідних гаубиць (2С1), 3 буксирувані гаубиці Д-30), протитанкову гармату (МТ-12) і 10 танків (Т-72), а також 22 танки різної модифікації, 6 зенітно-ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10") і 8 мінометів (2Б11 "Сани"), що перебувала поза місцем зберігання. На залізничній станції "Дебальцеве" було виявлено розвантаження 4 критих вагонів з боєприпасами, а також зафіксовано пересування артилерійських систем різного калібру з м. Горлівка в напрямку смт Гольмівський.

У повідомленні наголошується, що такі дії слід розцінювати як підготовку бойовиками техніки і озброєння до застосування на лінії розмежування проти підрозділів Збройних сил України та мирного населення Донбасу. "Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як повну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту, і явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права, Мінських домовленостей про заборону розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння і техніки", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА