08:16 25.06.2018

Влада Італії заборонила рятувальникам допомагати судам з біженцями

2 хв читати
Влада Італії заборонила рятувальникам допомагати судам з біженцями

Уряд Італії заборонив рятувальникам допомагати судам з біженцями в Середземному морі, незважаючи на сигнали лиха, що подаються ними. Про це повідомляє Independent.

Зазначалося, що італійські рятувальники минулої неділі отримали шість сигналів лиха від суден, що перевозять мігрантів з Північної Африки до Європи. Однак, за словами італійським чиновників, вони перебували в територіальних водах Лівії, тому відповідальність за порятунок людей лежить на Тріполі.

На початку червня влада Італії і Мальти заборонила судну Aquarius з 629 нелегальними мігрантами на борту заходити в свої порти. При цьому міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні вказав, що "мета полягає в тому, щоб гарантувати мирне життя цим дітям в Африці і нашим дітям в Італії". Італійський прем'єр-міністр Джузеппе Конте повідомляв, що до судна направили два патрульних катери з лікарями для надання допомоги біженцям.

В результаті судно зайшло в іспанський порт Валенсію, звідти їх погодилася прийняти до себе Франція. Разом з тим, майже 300 мігрантів вирішили залишитися в Іспанії.

Після інциденту президент Франції Емманюель Макрон розкритикував Рим за відмову приймати мігрантів. Французький лідер також закликав вводити санкції проти країн, які не приймають біженців. У відповідь Сальвіні назвав Макрона зарозумілим, закликавши його "показати щедрість фактами, відкривши французькі порти" для всіх біженців. Італійський віце-прем'єр Луїджі Ді Майон підкреслював, що в Італії склалася надзвичайна імміграційна ситуація, в зв'язку з чим період, коли Рим "брав на себе все", завершився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА