12:45 25.06.2018

Фонд Ложкіна провів четвертий благодійний аукціон для Центру Ємця

3 хв читати
Фонд Ложкіна провів четвертий благодійний аукціон для Центру Ємця

19 червня в "Мистецькому Арсеналі" відбувся черговий благодійний аукціон "Мистецтво заради життя", організований Фондом Бориса Ложкіна. Про це Борис Ложкін повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора ми провели аукціон учетверте. Було продано більше 70 творів мистецтва. На гроші від продажу лотів ми плануємо знову допомогти фахівцям Центру дитячої кардіології та кардіохірургії творити чудеса. Ми придбаємо і передамо Центру під керівництвом Іллі Ємця сучасне обладнання для проведення найскладніших кардіохірургічних операцій", - написав він.

Перший благодійний аукціон "Мистецтво заради життя", який організував Фонд Ложкіна, відбувся в травні 2015 року. На ньому були представлені твори понад 60 провідних сучасних українських художників. Мета проекту - порятунок життів українських дітей шляхом збору коштів на підтримку вітчизняних дитячих медичних установ.

"Проект починався як сміливий експеримент. Ідея зібрати твори сучасних українських художників і продати їх на благодійному аукціоні була досить свіжа для того часу. Тоді, в 2015-му, все вийшло. А за минулі роки ідея об'єднати на одному майданчику українських меценатів та художників заради допомоги дитячим медичним установам і порятунку життів дітей стала не просто успішним проектом, а справжньою великою справою і гарною традицією", - підкреслив Ложкін.

За виручені на аукціоні кошти Фонд придбав універсальний УЗ-апарат Philips EPIQ-7, який дозволяє діагностувати хвороби серця у дітей ще до народження, в утробі. В Україні таке обладнання з'явилося вперше. За майже три роки його роботи було обстежено більш ніж 7600 дітей і 2900 вагітних жінок. Також фонд придбав реанімаційне місце для новонароджених, яке створює оптимальні умови для одужання дітей у післяопераційний період. За той же період лікування на ньому пройшли понад 250 дітей, в тому числі прооперованих у перші години життя.

У березні 2016 року рв "Мистецькому Арсеналі" відбувся другий аукціон "Мистецтво заради життя". На зібрані від продажу 70 творів мистецтва кошти Фонд Бориса Ложкіна придбав та передав дитячому кардіологічному Центру Іллі Ємця два апарати Flow-I виробництва компанії MAQUET Critical Care (Швеція). Ця система працює на базі реанімаційного апарату штучної вентиляції легенів і дозволяє проводити анестезію навіть новонародженим або недоношеним дітям. За допомогою двох анестезіологічних апаратів Flow-I за майже два роки їх роботи було проведено понад 1500 операцій, в тому числі на серцях немовлят вагою до 2 кг.

Третій аукціон "Мистецтво заради життя" відбувся в червні 2017 року. На цей раз кошти від благодійного аукціону Фонд Бориса Ложкіна направив на створення відділення постінтенсивного догляду та реабілітації недоношених дітей Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України. Головне завдання цього відділення - висококваліфікована медична допомога і реабілітація новонароджених дітей з групи ризику: народжених передчасно, або з перинатальною патологією. За кошти благодійників була проведена капітальна реконструкція приміщення та придбано обладнання для проведення інтенсивної терапії дітям з перинатальною патологією - апарати штучної вентиляції легенів, монітори пацієнтів, апарати реєстрації доклінічних судом, лампи фототерапії, пульсоксиметри, кювези. В кінці грудня 2017 року відділення розпочало свою роботу. У відділенні, розрахованому на 15 ліжок, лікарі можуть надавати допомогу понад 300 дітям щорічно.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА