13:50 25.06.2018

До нападу на циганський табір біля Львова причетні школярі та учні ПТУ - поліція

2 хв читати

Причетними до нападу на циганський табір біля Львова, внаслідок якого один його житель був убитий і ще четверо дістали поранень, є учні однієї з місцевих шкіл і профтехучилища, повідомляє начальник відділу комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

"До нападу причетні учні однієї з середніх шкіл Львова та одного з вищих професійних училищ", - розповіла С.Добровольська агентству в понеділок.

За її даними, поліція перевіряє причетність до нападу на табір іще шістьох неповнолітніх.

Наразі сімох підлітків і 20-річного організатора нападу затримали, вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу. Всім вісьмом затриманим оголошено підозру за ознаками ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Водночас інтернет-видання Zaxid.net із посиланням на начальника головного управління Національної поліції у Львівській області Валерія Середу повідомило, що до нападу причетні учні трьох середніх шкіл Львова.

За фактом нападу на табір відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК.

Як повідомлялося, одна людина загинула й четверо дістали поранень, зокрема 10-річна дитина, внаслідок нападу невідомих на ромський табір на околиці Львова пізно ввечері 23 червня.

Правоохоронці затримали вісьмох осіб, зокрема організатора нападу; більшості затриманих 16-18 років. Затримані визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання "Твереза і зла молодь".

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про те, що щонайменше двох постраждалих, зокрема дитину з мамою, виписали з лікарні після надання медичної допомоги, госпіталізованим залишається один постраждалий. Також він розповів про взяття під захист правоохоронцями постраждалих жителів табору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА