13:59 25.06.2018

Грицак: Більшість людей зі "списку 47" під цілодобовою охороною

2 хв читати
Грицак: Більшість людей зі "списку 47" під цілодобовою охороною

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що більшість людей зі списку журналістів і громадських активістів, які могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ ("список 47"), наразі перебувають під цілодобовою охороною, а також пообіцяв проінформувати про "російський слід" у справі журналіста Аркадія Бабченка.

На брифінгу в понеділок у Києві він запевнив, що більшість людей із цього списку перебувають під цілодобовою охороною: "Щодо тих людей, які звернулися по гарантування безпеки, то мені некоректно буде називати кількість тих людей, але значна частина зі "списку 47" перебуває під цілодобовою охороною".

Відповідаючи на запитання про розслідування справи А.Бабченка, глава СБУ сказав: "Надзвичайно активно відбувається розслідування цієї справи, і я переконаний, що найближчим часом ми зможемо повідомити дуже багато цікавих деталей. Я розумію, що від нас усі очікують підтвердження, так би мовити, "російського сліду". Я обіцяю вам: цей слід уже є, і ми вам про нього розповімо".

За його словами, для спецслужби важливе якісне документування обставин цієї справи. "Ми не можемо у світлі прожекторів розслідувати справу про замовлення вбивства журналіста, а також ви знаєте про список із 47 (осіб)", - додав глава СБУ.

Як повідомлялося, ввечері 29 травня спочатку ЗМІ, а потім і представники влади України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в столиці України. Наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Під час брифінгу В.Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" А.Бабченка, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про список із 47 потенційних жертв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА