18:29 25.06.2018

Поліція повідомила про підозру 8 затриманим після нападу на табір ромів

2 хв читати
Поліція повідомила про підозру 8 затриманим після нападу на табір ромів

Працівники Національної поліції Львівської області повідомили про підозру одному повнолітньому і сімом неповнолітнім особам, яких затримали після нападу на табір ромів поблизу Сокільників (Пустомитівський район Львівської області) в ніч на 24 червня 2018 року.

"Правоохоронці одразу ж затримали одного повнолітнього і сімох неповнолітніх осіб, яким повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - зазначено в повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області в понеділок.

Прокуратура також поінформувала, що працівники Нацполіції Львівської області встановили причетність 11 жителів Львова і прилеглих сел до нападу на табір ромів.

"Слідством встановлено, що група осіб, озброївшись предметами, спеціально пристосованими для завдання тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), вчинили напад на табір, в якому тимчасово проживали особи циганської національності. Вони вчинили погром і побиття його жителів", - сказано в повідомленні.

Унаслідок таких дій 24-річний житель Закарпатської області дістав численних ножових поранень, від яких помер. Ще троє людей, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка дістали тілесні ушкодження.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження по п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих і заздалегідь підготовлених для завдання тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває і перебуває на контролі прокуратури Львівської області.

Правоохоронці затримали вісьмох осіб, зокрема організатора нападу; більшості затриманих 16-18 років. Затримані визнали свою приналежність до незареєстрованого угрупованню "Твереза і зла молодь".

Причетними до нападу є учні однієї з місцевих шкіл та профтехучилища, повідомила начальниця відділу комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

Глава СБУ Василь Грицак не виключає, що за нападом на ромів у Львові може стояти РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА