19:35 25.06.2018

Київ став членом Всесвітньої асоціації автомагістралей

3 хв читати

Київ отримав членство у Всесвітній асоціації автомобільних магістралей, сертифікат про що меру української столиці, Віталію Кличку, передав заступник генсекретаря Асоціації Робін Себіль, повідомляє в понеділок прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Сьогодні у нас приємна новина. Київ отримав від Всесвітньої асоціації автомобільних магістралей сертифікат про офіційний вступ нашого міста як суб'єкта в Асоціацію. Київ став ще на крок ближче до глобальної інформації про дорожню інфраструктуру - безпечну, сучасну і комфортну. До того ж, Київ - перша столиця в Європі, яка стала окремим суб'єктом Асоціації, переважно, в організації представлені країни на рівні урядів. І ми будемо використовувати всі переваги платформи, якою є Всесвітня асоціація автомобільних магістралей, для того, щоб і далі розвивати дорожню інфраструктуру Києва", - цитує прес-служба В.Кличка.

Мер столиці зазначив, що ремонт доріг є одним з основних напрямів зусиль міської влади. Він нагадав, що лише за останні чотири роки в Києві було капітально відремонтовано понад 667 кілометрів доріг і проїздів, а це майже 40% від загальної протяжності доріг у столиці.

"За два останніх роки відремонтовано понад 500 кілометрів доріг. І наше завдання в найближчі роки - кардинально змінити ситуацію з дорогами у столиці", - наголосив він і додав, що в планах столичної влади на цей рік відремонтувати не менше 300 кілометрів доріг.

З представниками Всесвітньої асоціації автомобільних магістралей столична влада обговорила низку важливих питань. Зокрема, питання безпеки доріг і створення комфортної транспортної інфраструктури. "Ми домовилися, що у нас буде лист питань і завдань на наступний рік, і Всесвітня асоціація буде нам допомагати", - зазначив В.Кличко.

У свою чергу, у Всесвітній асоціації автомобільних магістралей повідомили, що раді вітати українську столицю серед членів організації. Заступник генсекретаря Асоціації також зазначив, що Україна продемонструвала свою зацікавленість у співпраці з організацією, однак на співпрацю з Києвом у Всесвітній асоціації автомобільних магістралей покладають особливі сподівання.

"Україна дійсно демонструє свою зацікавленість, і вже стала активним членом технічного комітету Асоціації. Була відновлена зацікавленість з боку міністра інфраструктури, від міста. Ми вважаємо, що дуже важливо, щоб великі міста були членами Асоціації. Тому ми раді, що Київ приєднався до організації ", - зазначив Р.Себіль.

Також сторони домовилися, що вже наприкінці жовтня поточного року в Києві відбудеться міжнародний семінар Всесвітньої асоціації автомобільних магістралей.

Всесвітня асоціація автомобільних магістралей - це міжнародна некомерційна асоціація, що здійснює свою діяльність у сфері автомобільного транспорту та дорожньої інфраструктури. Рішення про заснування Асоціації було прийнято на I-му Міжнародному дорожньому конгресі в Парижі в 1908 році.

Основними завданнями Асоціації є сприяння інтеграції мереж автомобільних магістралей країн у світову мережу, її розвиток, обмін досвідом та впровадження новітніх технологій будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг в країнах-членах організації.

На сьогодні в складі Асоціації є представники зі 142 країн світу, зокрема 121 уряд, зокрема уряди Австрії, Бельгії, Канади, Китаю, Японії, Франції, Німеччини, США. Україна долучилася до організації в 1995 році. Тепер окремим суб'єктом Асоціації став і Київ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА