19:46 25.06.2018

Луценко перебуває з візитом у КНР, де зустрівся зі своїм китайським колегою

2 хв читати
Луценко перебуває з візитом у КНР, де зустрівся зі своїм китайським колегою

Генеральний прокурор України Юрій Луценко перебуває з офіційним візитом у Китайській Народній Республіці (КНР), повідомила в понеділок його прес-секретар Лариса Сарган.

"Сьогодні відбулася зустріч Юрія Луценка з генеральним прокурором КНР Чжан Цзюнь у Верховній народній прокуратурі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок удень.

Пізніше в прес-службі Генпрокуратури України додали, що під час зустрічі сторони обмінялися досвідом процесу реформування органів та важливості ролі прокурора в кримінальному провадженні.

Сторони також досягли домовленості про обмін досвідом та практичними напрацюваннями при імплементації в роботу відомств сучасних ІТ-інструментів, а також впровадженні спільних навчальних модулів у профільних навчальних закладах.

"Прогресивний досвід і сучасний підхід китайських колег до розслідування кримінальних справ безумовно слугуватиме підвищенню ефективності роботи органів прокуратури України", - сказав з цього приводу Ю.Луценко.

"Одним із ключових завдань реформи Генеральної прокуратури України є впровадження електронного документообігу та електронного кримінального провадження. Адже у той час, коли ми робимо нескінченну паперову роботу, злочинці переходять на криптовалюту і "хмарні "сховища", - наголосив він.

Поряд з цим, генеральний прокурор Верховної народної прокуратури КНР Чжан Цзюнь висловив зацікавленість у подальшій співпраці між органами прокуратури двох країн за такими пріоритетними напрямками діяльності як боротьба з контрабандою, кіберзлочинністю, торгівлею людьми, а також відмивання коштів.

"Вражають нещодавні досягнення української сторони в сфері повернення активів. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо досягти ще більшого прогресу в подоланні корупції та легалізації доходів", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА