20:19 25.06.2018

Суд в Києві заарештував двоюрідного брата екс-глави "Держінвестпроекту" Каськіва з альтернативою застави в 2,6 млн грн

2 хв читати
Суд в Києві заарештував двоюрідного брата екс-глави "Держінвестпроекту" Каськіва з альтернативою застави в 2,6 млн грн

Суд обрав двоюрідному брату екс-глави "Держінвестпроекту" Владислава Каськіва, якого детективи Національного антикорупційного бюро України вважають причетним до розкрадання 259,2 млн грн бюджетних коштів, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 2,6 млн грн застави.

"Таке рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду міста Києва 23 червня 2018 року. Родича екс-чиновника підозрюють у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України. Його було затримано і повідомлено про підозру 21 червня 2018 року. Того ж дня детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за аналогічними статтями рідного брата екс-глави "Держінвестпроекту". Однак затримати його не вдалося, оскільки він перебуває за межами України", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні прес -служби НАБУ.

Як повідомлялося, екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, в березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

В.Каськів був екстрадований з Панами до України, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну суму було негайно внесено.

Генеральна прокуратура України від 15 грудня 2017 завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт щодо В.Каськіва.

23 червня 2018 року стало відомо, що в кримінальному провадженні з розслідування розкрадання державного коштів, передбачених на реалізацію національних проектів, з'явилися нові фігуранти - рідний і двоюрідний брати колишнього глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Так 21 червня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали восьмого учасника корупційної схеми із заволодіння 259,2 млн грн, що призначалися для реалізації ряду національних проектів. Йдеться про двоюрідного брата В.Каськіва. Затриманому тоо ж дня повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (співучасть в розкраданні майна або присвоєння його шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, 21 червня про підозру у скоєнні злочину за аналогічними статтями повідомлено іншому близькому родичу екс-глави Держінвестпроекту - рідному брату. Оскільки ця людина перебуває за межами України, про підозру йому повідомлено у спосіб, передбачений ч. 1 ст. 278 Кримінального процесуального кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА