09:15 26.06.2018

Голова Одеської ОДА переконав мера Білгорода-Дністровського поки що не йти у відставку

2 хв читати
Голова Одеської ОДА переконав мера Білгорода-Дністровського поки що не йти у відставку

Голова Одеської обладміністрації Максим Степанов переконав мера Білгорода-Дністровського Аллу Гінак поки що не йти у відставку.

У понеділок голова області відвідав Білгород-Дністровський, де зустрівся з місцевими депутатами, депутатами обласної ради - прихильниками й опонентами градоначальника.

Після цього на сайті Білгород-Дністровської міськради з'явилося розпорядження А.Гінак про скасування розпорядження від 20.06.2018 № 41-01-03 про скликання позачергової сесії міськради, на якій, як очікувалося, депутати мали прийняти її відставку.

Саме спілкування М.Степанова з депутатами було напруженим. Незважаючи на його вмовляння сісти за стіл переговорів і знайти компроміс щодо всіх проблемних питань, багато депутатів вимагали відставки А.Гінак.

Зустріч завершилася пропозицією М.Степанова сторонам конфлікту організувати наступну зустріч, на якій вони зможуть у його присутності продовжити спілкування без емоцій.

Як повідомлялося, 21 червня мер Білгорода-Дністровського Одеської області А.Гінак подала у відставку через політичну кризу в місті.

На своїй сторінці у Facebook вона пояснила причини, які змусили її прийняти таке рішення. Насамперед це стан постійної політичної боротьби в місті, внаслідок чого не вдається вирішити численні міські проблеми.

Як повідомлялося, наприкінці травня А.Гінак звернулася до Верховної Ради з проханням розпустити місцеву міську раду через блокування депутатами проведення сесії.

Кілька місяців збори в місті не відбувалися через те, що 20 депутатів із 34 з партій "Опозиційний блок", "Наш край" і "Відродження", а також майже всі депутати "Батьківщини" не приходили на пленарне засідання.

За словами мера, в такий спосіб її політичні опоненти намагалися зняти градоначальника з посади.

Вона додала, що відсутні депутати могли б зняти її з посади, набравши 23 голоси в міській раді.

А.Гінак обрали мером Білгорода-Дністровського Одеської області в жовтні 2015 року, вона набрала близько 46% голосів виборців. До цього очолювала взуттєву фабрику "Белста". На виборах балотувалася від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА