09:45 26.06.2018

Москалькова стверджує, що Сенцов відмовився від зустрічі з лікарями

2 хв читати
Москалькова стверджує, що Сенцов відмовився від зустрічі з лікарями

Ув'язнений в РФ український режисер Олег Сенцов відмовився від пропозиції пройти медогляд під керівництвом лікарів, яких виберуть родичі і адвокат, заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок вранці.

"Ми запропонували, я звернулася до керівника пенітенціарної системи з тим, щоб йому провели консиліум з тими лікарями, яких запропонує адвокат або родичі, щоб їм довіряли. Він сказав, що він взагалі не хоче зустрічатися з будь-якими лікарями, що він міцний, що не дочекаються і він відстоюватиме свою позицію до кінця", - заявила прибула до Києва Т.Москалькова.

Вона також зазначила, що О.Сенцов "встає і розмовляє".

"Я не бачу смертельної небезпеки, але мене не може не турбувати, що 40 днів голодування - це дуже тривалий термін", - підкреслила вона.

Крім того, Т.Москалькова розповіла, що щодня отримує від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі Анатолія Сака детальну інформацію про стан здоров'я О.Сенцова.

Також російський омбудсмен повідомила про свій намір відвідати ув'язненого в російській в'язниці українського режисера, як тільки повернеться з Києва, і при наявності дозволу поїде разом з українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

"Я після повернення з Києва обов'язково сама поїду його відвідати. Якщо буде дозвіл на відвідування разом з Людмилою Денісовою, то поїду разом з нею" - зазначила Т.Москалькова.

Як повідомлялося, російська влада не дає Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій можливості зустрітися з О.Сенцовим, їй також відмовлено в відеозв'язку з ним. Омбудсмен знаходиться в Росії з 14 червня. Їй поки не вдалося зустрітися ні з ким з українських політв'язнів.

Як повідомлялося, двома днями раніше адвокат О.Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний не має наміру писати прохання про помилування на адресу В.Путіна. Також, за його словами, О.Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов відбуває покарання у колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомої як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА