14:10 26.06.2018

Суд продовжить засідання у справі про держзраду Януковича 16 липня

2 хв читати
Суд продовжить засідання у справі про держзраду Януковича 16 липня

 Оболонський районний суд м.Києва продовжить розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді 16 липня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в ході судового засідання у вівторок свідок захисту, колишній радник президента В.Януковича Анна Герман дала свідчення, в яких зазначила, що спочатку В.Янукович не збирався залишати Україну, а згодом зробив це, щоб уникнути загострення ситуації в Україні.

У своїх свідченнях Г.Герман також заявила, що "закон про відсторонення В.Януковича від влади через те, що він покинув країну", Верховна Рада ухвалила в ті хвилини, "коли він був ще в Харкові" на території України.

Вона заявила суду, що не вважає, що В.Янукович вчинив держзраду, так, він "робив усе для того, щоб не було загострення конфлікту". "Навіть його втеча з України - це було для того, щоб його особистість не внесла ще більший розбрат і щоб не почалася громадянська війна", - сказала вона.

"У Януковича не було наміру залишати Україну... Наскільки я розумію, Віктор Федорович вважав, що його перебування тут, в Україні, призведе до ще більшого загострення конфлікту... Його прихильники могли зіткнутися з його супротивниками і могла пролитися масово кров, могла пролитися в Україні громадянська війна", - сказала Г.Герман.

Відповідаючи на питання про те, чи ознайомлена вона зі змістом листа В.Януковича на адресу президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року, Г.Герман сказала: "Я не бачила цього листа. Колись я читала в пресі повідомлення, що такий лист був... Я давала свої коментарі як народний депутат... Я говорила, що не вірю в те, що президент України може покликати війська чужої держави в свою державу. Але якщо він це зробив, то я в цьому підтримати його не можу. я давала цей коментар і залишаюся на тих самих позиціях. на жаль, я не бачила самого листа ".

Заслухавши свідка захисту, суд подякував йому за свідчення, зазначивши, що їм буде дана правова оцінка.

У свою чергу захист В.Януковича попросив суд розглянути клопотання, але суддя Владислав Дев'ятко підкреслив, що до клопотань суд повернеться після закінчення заслуховування свідків захисту і оголосив перерву в засіданні до 16 липня.

"Перерва до 10: 00 16 липня", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА