16:12 26.06.2018

Рішення РНБО щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств ОПК введено в дію

2 хв читати
Рішення РНБО щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств ОПК введено в дію

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності українських компаній оборонно-промислового комплексу, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Указ руйнує багаторічну монополію державних спецекспортерів. І відповідно до рішення РНБО, українські виробники оборонної продукції, озброєння, військової техніки мають право без будь-яких посередників експортувати продукцію власного виробництва", - сказав О.Турчинов на брифінгу у вівторок в Києві.

Секретар РНБО також поінформував, що рішенням Радбезу українським підприємствам ОПК дозволяється імпорт незалежно від їх форм власності, коли мова йде про закупівлю обладнання і продукцію військового призначення для потреб власного виробництва.

Він розповів, що дозволяється імпорт приватних підприємств, які мають прямі дилерські контракти з закордонними виробниками озброєння і військової техніки.

"Що дуже важливо... Дозволено мати прямі контракти і проводити без посередників закупівлі зброї, військової техніки нашим силовим міністерствам і відомствам, зокрема Міністерству оборони", - підкреслив секретар РНБО.

За словами О.Турчинова, силові відомства і міністерства зможуть закуповувати зброю і військову техніку за межами України без посередників, коли це передбачено Державним оборонним замовленням, і ця техніка і озброєння не виробляється в Україні.

За словами секретаря РНБО, лібералізація зовнішньоекономічної діяльності підприємств ОПК посилить позиції відповідних українських підприємств, збільшить їх конкурентоспроможність і ефективність, ослаблюючи при цьому експортний контроль.

"Діяльність всіх суб'єктів цього ринку буде відповідати всім підписаним Україною міжнародних угод", - підкреслив О.Турчинов.

Він також висловив переконання, що такі заходи дозволять істотно заощадити бюджетні кошти.

Згідно з рішенням РНБО, за словами О.Турчинова, Кабінет Міністрів України повинен буде внести зміни до відповідних нормативно-правові акти, а також подати до Верховної Ради зміни до законодавства, які знімуть обмеження по імпортно-експортної діяльності українських виробників озброєння і військової техніки.

Як повідомлялося, О.Турчинов анонсував швидке ухвалення низки рішень РНБО для лібералізації зовнішньоекономічної діяльності 7 червня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА