17:07 26.06.2018

ЄСПЛ не дав прямої відповіді на вимогу надати Денісової доступ до Сенцова

2 хв читати
ЄСПЛ не дав прямої відповіді на вимогу надати Денісової доступ до Сенцова

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не дав прямої відповіді на вимогу Уряду України надати уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій доступ до голодуючого в російській в'язниці українському режисерові Олега Сенцова.

"Готуємо додаткову заяву для уточнення цього питання. Одночасно продовжуємо підготовку спільного міжнародного заяви щодо всіх українських політичних в'язнів Кремля", - написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук заступник міністра юстиції України - уповноважений з питань ЄСПЛ в Міністерстві юстиції Іван Ліщина.

Як повідомлялося 21 червня уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова повідомила, що звернулася до заступника міністра юстиції України Іван Ліщина з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про порушення прав українського громадянина Олега Сенцова, укладеного з політичних мотивів в Росії.

У свою чергу І.Ліщина повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в зв'язку з листом Л.Денісової Мін'юст готує заяву, передбачену правилом 39 регламенту Європейського суду з прав людини (забезпечувальні судові заходи - ІФ) з метою застосування забезпечувальних заходів у формі зобов'язати Російську Федерацію надати доступ українського омбудсмена до О.Сенцову.

Заступник голови Мін'юсту пояснив, що інформація про примусове годування О.Сенцова стане обґрунтуванням необхідності доступу українського омбудсмена до політв'язню.

"Ми не можемо просити суд, наприклад, зобов'язати припинити примусове годування. Україна в особі пані Денісової хоче отримати доступ до Сенцова, про що ми і просимо Європейський суд", - зазначив він.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку теракту.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомої як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ. З 14 червня Л.Денісова перебуває в РФ, але досі їй не дозволили зустрітися ні з одним з українських політв'язнів і незаконно утримуваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА