17:32 26.06.2018

ЄСПЛ очікує до 27 червня інформації від РФ про стан здоров'я Сенцова - Мін'юст України

2 хв читати
ЄСПЛ очікує до 27 червня інформації від РФ про стан здоров'я Сенцова - Мін'юст України

Суддя Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) прийняв рішення про інформаційний запит до російської сторони щодо стану здоров'я засудженого українського режисера Олега Сенцова, термін отримання таких відомостей – до 27 червня, повідомив заступник міністра юстиції України – уповноважений з питань ЄСПЛ в Мін'юсті Іван Ліщина.

"Європейський суд з прав людини відповів на подання уряду України щодо застосування правила 39 Регламенту суду щодо Олега Сенцова. (...) Суд зазначив, що у відповідь на аналогічну скаргу, подану адвокатами самого пана Сенцова, черговий суддя прийняв рішення зробити інформаційний запит на підставі правила 54 в РФ щодо стану здоров'я Олега і встановив термін до 27 червня для надання такої інформації", - написав І.Ліщина на своїй сторінці у Фейсбуці у вівторок.

Він нагадав, що в заяві від 22 червня український уряд просив вказівок ЄСПЛ до РФ з метою отримання повної інформації про стан здоров'я О.Сенцова і надання уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій доступу до О.Сенцова.

Як повідомлялося, 21 червня Л.Денісова повідомила, що звернулася до заступника міністра юстиції І.Лищини з проханням внести заяву до ЄСПЛ про порушення прав українського громадянина О.Сенцова, ув’язненого з політичних мотивів в Росії.

У свою чергу І.Ліщина повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що згідно з листом Л.Денісової Мін'юст готує заяву згідно з правилом 39 регламенту ЄСПЛ (забезпечувальні судові заходи) з метою застосування забезпечувальних заходів у формі зобов'язати Російську Федерацію надати доступ українському омбудсмену до О.Сенцова.

"Україна в особі пані Денісової хоче отримати доступ до Сенцова, про що ми просимо Європейський суд", - зазначив він.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку теракту.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомої як "Білий ведмідь". 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно ув’язнених у РФ.

З 14 червня Л.Денисова перебуває в РФ, але досі їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА