17:41 26.06.2018

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про вдосконалення забезпечення ЗСУ та інших військових формувань іноземною оборонною продукцією

2 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО про вдосконалення забезпечення ЗСУ та інших військових формувань іноземною оборонною продукцією

 Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 червня 2018 року "Про вдосконалення державної політики щодо забезпечення Збройних сил України та інших військових формувань оборонною продукцією іноземного виробництва".

Відповідний указ президента України №185/2018 від 26 червня 2018 року оприлюднено на сайті глави держави.

Контроль за виконанням цього указу покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Згідно з рішенням РНБО, з метою ефективного забезпечення Збройних сил України та інших законних військових формувань, озброєнням і військовою технікою іноземного виробництва, а також сприяння розвитку кооперації українських оборонних підприємств з іноземними партнерами, уряд має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому передбачити особливості імпорту оборонних товарів, робіт і послуг, тобто дозволити держзамовникам укладати державні контракти безпосередньо з іноземними постачальниками.

Законопроект має передбачати зміни в законах "Про зовнішньоекономічну діяльність", "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання", "Про державне оборонне замовлення" та інші законодавчі акти.

На переконання О.Турчинова, відповідний указ "значно посилить оборонну можливість нашої держави і дасть поштовх розвитку української оборонної промисловості" завдяки тому, що "руйнує багаторічну монополію державних спецекспортерів".

Раніше цього дня О.Турчинов на брифінгу в Києві повідомив, що "згідно з рішенням РНБО, українські виробники оборонної продукції, озброєння, військової техніки мають право без будь-яких посередників експортувати продукцію власного виробництва".

Секретар РНБО також поінформував, що рішенням Радбезу українським підприємствам ОПК дозволяється імпорт незалежно від їх форм власності, коли йдеться про закупівлю обладнання та продукції військового призначення для потреб власного виробництва. Дозволяється імпорт приватних підприємств, які мають прямі дилерські контракти з закордонними виробниками озброєння та військової техніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА