18:18 26.06.2018

Денісова пов'язує відвідування Москальковою Одинцова з можливістю їй відвідати Сущенка

2 хв читати
Денісова пов'язує відвідування Москальковою Одинцова з можливістю їй відвідати Сущенка

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пов'язує відвідування її колегою, уповноваженим з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, росіянина Максима Одинцова в Лук'янівському СІЗО з можливістю їй відвідати засудженого у РФ українського журналіста Романа Сущенка.

"З метою синхронного і взаємного моніторингу прав утримуваних осіб, я звернулася до Уповноваженої РФ з невідкладним проханням: "...Сприяти моєму відвідуванню громадянина України Романа Сущенка, що зробить можливим її візит до Максима Одинцова", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Також Л.Денісова повідомила про своє прохання до Т.Москалькової "звернутися до президента РФ зі зверненням про помилування" українського режисера Олега Сенцова.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко нагадала про домовленості відвідування ув’язнених на принципах дзеркальності й одночасності. "Повинно бути, згідно з домовленостями президентів, дзеркальне і одночасне відвідування ув’язнених. Омбудсвумен Москалькова може зайти в камеру громадянина Одинцова тієї ж хвилини, коли наша Людмила Денісова зайде в камеру Роми Сущенка. Дзеркальність і одночасність, тільки так", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку теракту.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомої як "Білий ведмідь". 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно ув’язнених в РФ.

З 14 червня Л.Денісова перебуває в РФ, але досі їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА