19:29 26.06.2018

НАЗК внесло приписи меру Києва і держсекретареві Міненерговугілля

1 хв читати
НАЗК внесло приписи меру Києва і держсекретареві Міненерговугілля

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення про внесення приписів міському голові Києва Віталію Кличку, голові Солом'янської районної в Києві державної адміністрації Максиму Шкуру і держсекретарю Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля) Максиму Немчинову.

Як йдеться у вівторок у повідомленні прес-служби НАПК, припис В.Кличку внесено стосовно директора комунального підприємства "Спецжитлофонд" Володимира Шарія, а держсекретареві Міненерговугілля – стосовно колишнього директора держпідприємства "Київторф" Олександра Христофорова.

Обидва приписи зумовлені тим, що директор КП "Спецжитлофонд" і екс-директор ДП "Київторф" порушили вимоги ч. 1 ст. 36 закону України "Про запобігання корупції" – вони не передали належні їм корпоративні права в управління іншим особам протягом 30 днів після призначення на посаду.

Крім того, у зв'язку з порушенням вимог ч. 4 ст. 12 закону "Про запобігання корупції" внесено припис М.Шкуру. Йдеться про невиконання законних вимог Нацагентства і ненадання Солом'янською райдержадміністрацією на запит НАПК інформації та документів.

Національне агентство вимагає усунути зазначені порушення, провести службове розслідування та розглянути питання про притягнення винних до встановленої законом відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА