17:03 27.06.2018

Докази в "бурштиновій справі" переконливі й вичерпні - НАБУ на претензії нардепа Полякова

2 хв читати
Докази в "бурштиновій справі" переконливі й вичерпні - НАБУ на претензії нардепа Полякова

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявляють про коректність стенограми аудіозапису, в достовірності якого сумнівається фігурант "бурштинової справи" - народний депутат Максим Поляков, який подав відповідну заяву до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

У повідомленні прес-служби НАБУ в середу зазначено, що М.Поляков подав заяву до САП за фактом можливої фальсифікації детективом бюро доказів у "бурштиновій справі". До Єдиного реєстру досудових рішень САП внесла відповідні відомості.

"Можемо запевнити, що стенограма аудіозапису, в достовірності якої сумнівається нардеп, є абсолютно коректною. Її достовірність і повну відповідність аудіозапису колеги з САП можуть легко підтвердити, призначивши додаткову експертизу", - зазначено в повідомленні НАБУ.

Стенограма, про яку йдеться, є лише одним із багатьох доказів у справі, зазначили в бюро. Так, із деякими з них громадськість мала можливість ознайомитися з відео за участю фігурантів "бурштинової справи" - народних депутатів Борислава Розенблата та М.Полякова, оприлюдненого НАБУ і САП улітку 2017 року.

"Зі свого боку детективи НАБУ впевнені в достатності й обґрунтованості доказової бази в так званій бурштиновій справі. Переконані, що колеги із САП дотримуються такої самої думки", - наголосили в НАБУ.

Заяви М.Полякова про нібито фальсифікацію доказів стосовно нього не відповідають дійсності і, ймовірно, є черговою спробою уникнути відповідальності, впевнені в бюро.

Як повідомляли ЗМІ, прокурор САП відкрив справу проти детектива НАБУ за заявою нардепа М.Полякова, який стверджує, що деякі записи (стенограми) було фальсифіковано.

19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали кількох осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди в сумі понад $300 тис. за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів України.

11 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності двох народних обранців - М.Полякова і Б.Розенблата.

15 лютого 2018 року за вказівкою САП підозрюваним і їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА