18:06 27.06.2018

ТКГ за участю ОРДЛО підтверджує прихильність всеосяжному та безстроковому режиму припинення вогню з 1 липня

2 хв читати
ТКГ за участю ОРДЛО підтверджує прихильність всеосяжному та безстроковому режиму припинення вогню з 1 липня

Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) підтвердила прихильність всеосяжному та безстроковому режиму припинення вогню на Донбасі починаючи з 1 липня у зв'язку з початком жнив, повідомила прес-секретар другого президента України, представника країни в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми Дарка Оліфер на сторінці у Facebook у середу ввечері.

"У зв'язку з початком жнив Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО: підтверджує повну відданість сторін конфлікту всеосяжному, сталому та безстроковому режиму припинення вогню, починаючи з 1 липня 2018 року; підтверджує свою загальну та тверду відданість повному виконанню Мінських домовленостей", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook після засідання ТКГ в Мінську в середу.

Водночас вона зазначила, що для того, щоб цей "режим перемир'я" запрацював по-справжньому, необхідне виконання безпекового блоку питань Мінських угод.

"Забезпечення повного, постійного та всеосяжного припинення застосування зброї для моніторингу та верифікації СММ ОБСЄ (Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ - ІФ) і надання гарантій безпеки, насамперед з боку РФ; повернення НЗФ ОРДЛО до лінії розмежування, встановленої меморандумом від 19 вересня 2014 року; моніторинг і верифікація районів, які мають бути звільнені від важкого озброєння і військової техніки та які розташовані в межах н. п. Кальміуське, Новоазовськ, Саханка, Кумачове; забезпечення відведення важкого озброєння, а також танків, артилерії, мінометів НЗФ ОРДЛО відповідно до Мінських угод", - сказала прес-секретар Л.Кучми.

Крім того, за її словами, має бути постійний моніторинг СММ ОБСЄ територій уздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону, а також мають бути створені зони безпеки в районах, розташованих поруч із російсько-українським держкордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА