19:17 27.06.2018

Слідство у справі капітана "Норда" продовжили до вересня

2 хв читати
Слідство у справі капітана "Норда" продовжили до вересня

Слідство у справі капітана керченського сейнера "Норд" Володимира Горбенка продовжили до 1 вересня, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АР Криму Тетяна Тихончик.

"Таке рішення було ухвалено 26 червня", - вона агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Як повідомлялося, 25 березня Державна прикордонна служба України затримала сейнер "Норд" із 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку інкримінується ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави. Адвокати внесли гроші, і 10 квітня В.Горбенка звільнили з-під варти.

Пізніше капітану повідомили про підозру у скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним видобувним промислом). Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На час досудового слідства В.Горбенко перебуває у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.).

Іншим членам екіпажу інкримінувалася ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

На В.Горбенка було покладено зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого до Головного управління СБУ в Криму, яке територіально розташоване в Херсоні. Ще одним зобов'язанням була заборона в'їзду на територію анексованого Криму.

19 червня Херсонський міський суд відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим. Запобіжний захід у вигляді застави залишається в силі як безстроковий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА