20:50 27.06.2018

У зоні відчуження ЧАЕС у 2019 році розпочнеться демаркація українсько-білоруського держкордону

2 хв читати
У зоні відчуження ЧАЕС у 2019 році розпочнеться демаркація українсько-білоруського держкордону

Українсько-білоруська демаркаційна комісія затвердила перспективний план демаркації державного кордону між Україною та Білоруссю, розрахований на 2018-2026 роки.

Як повідомляє в середу прес-служба Міністерства закордонних справ України, під час засідання спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, яке відбулося в Луцьку 26-27 червня, делегації підбили підсумки діяльності комісії за перше півріччя 2018 року і відзначили високий темп виконання запланованих польових робіт.

"З метою визначення пріоритетів та планування спільної роботи на наступні періоди делегації затвердили перспективний план демаркації державного кордону між Україною та Республікою Білорусь, розрахований на 2018-2026 роки", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона вітала рішення спільної комісії започаткувати демаркацію українсько-білоруського держкордону в зоні відчуження Чорнобильської АЕС у 2019 році.

"Обопільна готовність розпочати цей процес, незважаючи на безпрецедентні труднощі, пов'язані з радіаційним забрудненням території, свідчить про високий рівень взаємної довіри і взаємодії у відносинах між нашими державами. МЗС України розцінює це рішення як важливий крок на шляху до належного договірно-правового оформлення державного кордону між Україною і Республікою Білорусь", - зазначено в повідомленні.

Спільна комісія також вітала намір Європейського Союзу виділити фінансування на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги "Підтримка демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь" у рамках ініціативи ЄС "Східне партнерство" та підтвердила зацікавленість у співпраці з європейською стороною для ефективного використання допомоги для проведення демаркаційних робіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА