14:48 28.06.2018

Український омбудсмен заявила, что не вірить жодним заявив російської колеги Москалькової

3 хв читати
Український омбудсмен заявила, что не вірить жодним заявив російської колеги Москалькової

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про те, що не вірить заявам російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо засудженого режисера Олега Сенцова.

"Сьогодні я не вірю жодним заявам Москалькової. Я можу твердо говорити про те, наскільки живий і здоровий Олег (Сенцов), лише після того, як я сама його побачу", - сказала український омбудсмен в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я нічого не знаю. Я намагалася зупинити машину (з омбудсменом РФ Т.Москальковою - ІФ) для того, щоб все-таки мені пояснили і нашим громадянам, ... чому мені не дають доступу до Олега Сенцова. Чому? Чому? Чому? Та на жодне запитання ніхто не спромігся мені відповісти ", - пояснила вона.

Л.Денісова розповіла: "Те, що пише Москалькова, - я цьому уповноваженому, не можу сказати, що з прав людини, просто не вірю. Тому що ми з нею летіли в одному літаку, і ... нас відтіснили, вивезли з аеропорту. А потім вона в кортежі проїхала повз мене, коли я стояла на дорозі для того, щоб зрозуміти, що ж відбувається. вона слухавки не бере, на дзвінки не відповідає".

Вона знову заявила, що домовленості про обопільне відвідуванні ув'язнених в РФ і Україні були досягнуті на рівні президентів двох країн.

"Усі документи, плани, графіки були передані (російській стороні - ІФ) ще 11 червня. (...) У які тільки органи я не стукала: вчора я звернулася і до ФСБ, і в ФСВП. Я вже звернулася до керівника апарату президента РФ", - додала український омбудсмен.

За словами Л.Денісової, вона поки що чекає, що "все-таки заступник начальника колонії, який зараз є на робочому місці, вийде". "Я хочу подати йому офіційну заяву, яку намагаюся подати з 9-ї години ранку, але ніхто не виходить, ніхто не приймає цієї заяви. Відповідно до російського законодавства, я маю право прийти на зустріч до Олега Сенцова", - пояснила вона.

Як пише interfax.ru, після відвідування О.Сенцова Т.Москалькова заявила, що стан українського режисера загалом задовільний, але в зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання

"У мене відбулася зустріч з Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я загалом задовільний, але все одно залишається занепокоєння щодо розвитку подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги", - сказала Т.Москалькова "Інтерфаксу" після відвідин О.Сенцова.

Вона зазначила, що стосовно О.Сенцова кожен день проводяться медичні дослідження, зокрема його обстежили місцеві лікарі в четвер о 9:30 за місцевим часом.

Жодних зауважень і прохань з приводу стану здоров'я або умов утримання він не висловив, сказала Т.Москалькова.

Т.Москалькова ознайомилася з медичними картами, зокрема і картою самого О.Сенцова, де зазначається, що в останні дні його вага не змінювалася, температура та інші показники в нормі.

Крім того, уповноважений розповіла, що ознайомилася із заявою, підписаною самим ув'язненим, про те, що він дозволяє застосовувати необхідні поживні засоби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА