15:30 28.06.2018

МЗС України вимагає забезпечити допуск Денісової до українських політв'язнів

2 хв читати
МЗС України вимагає забезпечити допуск Денісової до українських політв'язнів

 МЗС України зажадав від РФ забезпечити безперешкодний допуск уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до українських політв'язнів.

"РФ продовжує свої політичні ігри. Ціна - людське життя. Вимагаємо забезпечити безперешкодний допуск Л.Денісової до українських політв'язнів", - написала речниця МЗС України Мар'яна Беца в "Твіттері" у суботу.

Крім того, посольство України в РФ направило ноту МЗС Росії з тим, щоб Л.Денісовій негайно забезпечили допуск до Олега Сенцова.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в рамках моніторингових візитів 28 червня здійснила чергову спробу відвідати громадянина України Олега Сенцова. З незрозумілих для України причин, незважаючи на виконання посольством передбачених формальностей, адміністрація пенітенціарної установи відмовила у відвідуванні Людмилою Денісовою Олега Сенцова", - йдеться у зверненні посольства, яке наводиться на сайті українського омбудсмена.

У посольстві зазначили, що ця ситуація свідчить про небажання російської сторони сприяти уповноваженому Верховної Ради в реалізації досягнутих домовленостей між президентом України Петром Дорошенком і президентом РФ Володимиром Путіним, що веде до їх зриву.

"Українська сторона висловила рішучий протест і закликала РФ до негайного прийняття рішення щодо допуску Людмили Денісової до громадянина України Олега Сенцова. А також до нормалізації ситуації із здійсненням інших моніторингових візитів омбудсменів двох країн", - закликає посольство.

Л.Денісова перебуває у РФ з 14 червня згідно з домовленостями президентів України і РФ про відвідування ув'язнених. Досі їй не вдалося відвідати жодного утримуваного в РФ громадянина України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА