07:50 29.06.2018

У Києві побудують музей Революції гідності за проектом німецьких архітекторів

2 хв читати
У Києві побудують музей Революції гідності за проектом німецьких архітекторів

Музей Революції гідності побудують за проектом німецьких архітекторів Яна Кляйхуса (prof. Jan Kleihues) і Йоханса Кресснера (Johannes Kressner).

У прес-службі міністерства культури повідомили, що за результатами засідання міжнародного повноважного і незалежного журі конкурсу в номінації "Музей Революції гідності" першу премію отримав проект "Штурм пагорба" німецького архітектурного бюро "Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH".

Також зазначається, що на оголошений Кабінетом міністрів України відкритий анонімний конкурс з проектів музею і меморіального комплексу надійшло 66 заявок з 12 країн світу.

Кращий проект меморіалу визначили в лютому 2018 року. Друга стадія конкурсу стосувалася проекту самого музею вже з урахуванням меморіальної частини. У фіналі змагалися шість проектів.

Окрім того, компанія-переможець відома проектами в багатьох країнах, зараз за її розробками споруджують Національний музей в Осло.

За словами переможців конкурсу Я.Кляйхуса і Й.Кресснера, суть проекту музею в поєднанні минулого і майбутнього, а також об'єднанні самого музею і меморіалу. Вздовж алеї Героїв Небесної сотні зроблять ніші, в яких стоятимуть пам'ятники на честь загиблих. Пандус під нахилом буде приводити людей уздовж ніш до музею і це буде фінальною крапкою "шляху пам'яті".

Також Я.Кляйхус зазначив, що вони були свідками подій поділу Берліна на східний і західний, і що якби не трапилася революція, вони не мали б того, що мають зараз.

"Тому з великою повагою, пропустивши крізь себе особистий досвід, поставилися до процесу розробки архітектурного проекту Музею вашої революції", - підкреслили автори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА